Tossu nukelle

Ostin Prisman alesta 6e hintaan kirjan nimeltä Virkkaa pikkuväelle. Siinä oli tossun ohje vastasyntyneelle. En kuitenkaan usko tuon pikkuruisen tossun menevän edes vastasyntyneelle. Nukke sai siis tossun ja toisenkin kunhan saan sen tehtyä. Pitänee kuitenkin kokeilla vielä tuota 3kk kokoa ensin.

tossu

(kamerasta loppui patterit ja en kerennyt saada yhtään tarkkaa kuvaa)

Suloinen farkkumatto

Minä harsin kasaan farkkumaton. Näyttää siltä kuin Mari 5v olisi ollut hommissa. Minusta tuo on kuitenkin aika suloinen ja pääsee korvaamaan pöllömaton (jonka silmät on värjääntynyt) vessassa. Epun vessan eteen tulee samanlainen kahdesta palasta.

farkkumatto

Taakse laitoin liukuestemattoa.

farkkumatto2

Este Epulle

Tein Epulle esteen lasten pyöränrenkaan ulkokumista ja parista korista. Kiiinnitin ulkokumin koreihin  neljällä nippusiteellä.

este

este2

Namitettiin Eppua renkaan läpi ja kun koitin ottaa kuvaa, niin se hyppäsi renkaan ylikin :)

Askartelukaapin siivousta

Kaappi on alkanut valua lattialle ja aina kun sen avaa, niin sieltä räjähtää kamaa ulos. Viimeinen pisara oli, kun sekailaista sälää sisältänyt jäätelökippo tipahti laittialle ja levisi siihen. Pakko oli ryhtyä toimeen ja laittaa kaappi kuntoon. Kaappi on siivottu viimeksi vuonna 2006. Siitä vuodesta asti olen kerännyt sinne kaiken roskan ja pilalle menneet väkerrykset.

Tässä kuva kahden tunnin siivouksen jälkeen:

askartelukaappi

Roskia menossa kerrankin niiden oikeaan paikkaan:

askartelukaappi2

Tässä kuva vielä kaapista, joka on jotenkin jo järjestyksessä. Kiinnittäkää huomiota ylimmällä kuvan hyllyllä näkyvään tilpehöörikranssiin joka odottaa maalia pintaansa. Työkalupakit on täynä tölkinnipsukoita.  Punaisessa lokerikossa on jos ja vaikka mitä pientä kivaa, mutta myös neuloja, nappeja yms. Lasipurkissa ylimällä hyllyllä on rikkinäisiä kaulakoruja. Alimmalla hyllyllä näkyy liukuestemattoa, josta olen virkannut nättejä miehenkorvikkeita simpukkareunalla. Nyt kuitenkin kaappi on ok, vaikka se nyt  varmaan siistin ihmisen silmiin näyttää kaaokselta. Nyt tiedän sentään itse  mitä on missäkin :)

askartelukaappi3

Seuraavana olisi kolme ikea-kassia karsittava varastosta. Varastossa on myös jätesäkillinen pyöränkumia, mutta se on minulle tärkeää ja en niistä luovu. Makkarissa olisi myös paljon läpikäytävää ja kerään nyt voimia niiden karsimiseen.

Itsetutkiskelu on nyt kovasti paikallaan. Miksi luopuminen tekee näin kipeää.

Pullon sulatusta

Lapsen kanssa tehtiin rannerenkaita muovipullosta. Leikkasimme renkaiksi pullon ja koitimme käpristää reunat sulattamalla niitä kynttilän alla.

pullo

No kynttilä tietenkin nokesi hulluna ja emme saaneet millään mustaa pois käpristyneen reunan alta.

Koitin sitten vielä sytkärillä ja jotenkin sain renkaan katki. Ajattelin kuitenkin kokeilla sulatusta rikkinäiseen renkaaseen, jotta oppisin. Rengas käpristyi reunasta rullalle ja minusta se näytti ihan ruusun keskustalta. Sulatin lisää ja hiukka autoin sormilla renkaan rullautumista. Saina aikaiseksi ruusun. Laitoin siihen kaksi reikää rullaamalla pienen pienellä ristipäämeisselillä. Laitoin reikiin renkaan.

pulloruusu

Hiukka se mustui, mutta aion yrittää uusiksi sitten, kun meillä tyhjentyy limsapullo.