Hassu matto

Virkkasin hassun maton.

matto

Nyt sitten katselin sitä ja totesin siinä virheen.

matonvirhe

Yksi ketjusilmukkalenkki on jäänyt laittamatta mukaan. Onneksi tästä selvitään purkamalla vain viimeisin kerros :)

Rouva Pyryssä

Olin käsityöillassa Rouva pyryssä pari iltaa sitten. Siellä oli paljon sakkia ja aivan ihana tunnelma. Paikka oli mitä mahtavan valoisa ja siellä oli suorastaan väriloisto kaikkine ihanine lankoineen ja tarvikkeineen.

pyry

Siellä oli myös aivan upeaa nauhaa, jota tarttuu varmasti mukaan ens kerralla.

pyry2

Minua pisti silmään heti yksi kerä lankaa.

lankoi

Nyt siitä valmistuu simpukkahuivi. Laitan kuvaa kun on valmis :)

lankaa

Rouva Pyryltä löytyy myös nettikauppa: http://rouvapyry.fi/puoti/

Huovutusta, saunahatun piikit

Teen saunahattua koulussa. On jo alkusolmutkin laitettu ja polkusten solmimisen jälkeen alkaa syntymään laudeliinaa ja saunahattukangas.

Tässä taustatietoa: http://low.fi/~karmar/roskaa/?p=1248

Minulla oli tarkkoitus tehdä kankaasta siis piikit hatun päälle. Eräs opettaja kuitenkin ehdotti että huovuttaisin sen.

Tässä kokeilu:

piikit

Kokeilin eka huovuttaa ihan silleen, että huovutin levyn ja leikkasin siitä piikit ja huovutin lisää että reunat pyöristyi. Ekaan yritykseen laitoin 12 kerrosta.

Jotain siitä puuttui ja sain idean. Jos vaikka hakisin siihen moniulotteisuutta jollain tapaa. Laitoin toiseen kokeiluun 18 kerrosta Huovutin ensin ihan vähän käsin. Leikkasin ja laitoin bambumattoon ja pyörittelin. Sen jälkeen olin saanut kerrokset hiukka liikkeelle ja huovutin lisää käsin. Sitten pyörittelin taas. Hiukka pitää mennä pyörittelemään lisää. Olen vain niin innoissani, että oli pakko tulla päivittämään :D

Säilytykseen rintsikat

Olen katsellut kun useat ovat virkanneet henkareihin säilytykseen tarkoitettuja koreja. Osa on saanut minut näkemään tissiliivit niissä. Siitäpäs sainkin hullun idean virkata tissiliivin näköiset säilytyskorit.

Tässä on sitten rävellys:

rintsikat2

Pitänee ostaa ontelokudetta ja tehdä kiinteillä silmukoilla tuo. Käyttää siihen aikaa paljon, jotta tulee siisti ja hyvä :)

Turvapöllö

Sain suuren määrän Suurikäsityö-lehtiä. Syyskuu 2009 lehdessä oli ohje virkattuun pöllö-heijastimeen. Koska olen hukanut kartiollisen heijastinlankaa päätin tehdä kyseisen pöllön heijastinliivistä. Minulla oli hulppea ajatus, että leikkaan ohutta soiroa ja virkkaan sitten pöllön koristeeksi laukkuun tai reppuun. Mielikuvat ei nyt oikein vastanneet todellisuutta :D

turvapollo

Tein ohjeen lisäksi pöllölle nokan heijastinliivin reunan heijastavasta kantista ja jalat oli ohjeessa helmet. Korvasin jalat neljällä ketjusilmukalla.

Tätä ajatusta pitänee vielä kehitellä :D