Hameeseen napit

Minulla on lojunut yksi hame vaatehuoneessa. Sain sen napittomana ja luulin että minulla ei ole niin montaa samanlaista nappia missään. Löysin lokerikon askarteluhuoneesta ja siellä olikin vanhasta rikkinäisestä takista pelastamani napit.

8min ja oli hame käyttökuntoinen (no silittää pitäs, mutta oikeneehan se päälläkin :)

hameeseen

Keiju/enkeli

Tein keijun/enkelin.

Pöllin lapselta ”kristallin”.

Helmestä väsäsin pään.

Heijastinsiivet pimeellä nään.

Rautalangalla koko komeuden kasisin.

Meni hiukan  viksin vonksin.

 

Haha, hiukka runosuoni sykki :D

enkeli

 

Ruokalappua

Sain tehtäväksi suunnitella ruokalapun vauvalle.

Eka kötöstys oli tämmönen:

ruokalappu01

Ärsyttää kun idea olikin jo vanha ja tehty. Luulin keksineeni jotain ainutkertaista. Lisäksi pylväät jätti liian isoja rakoja lappuun. Paita sotkeentuisi ja tekisi ruokalapun hyödyttömäksi.

Seuraavaksi lähdin sitten bambusta yrittään söpöä ruokalappua.

ruokalappu02

Sekin oli sittenkin jo keksitty.

Sitten aloin miettiä mikä on muotia ja mieleen tuli pöllö. Se on kivasti sukupuolineutraalikin. Kokeilin sitten virkata pöllön ja minusta se onnistui ihan hyvin.

ruoalappupollo

Jätin sen kesken, koska  aion joka tapauksessa purkaa sen. Tämä on tety jostain langasta ja tein siitä pienemmän kuin mitä ajattelin sitten sen itse oikean ruokalapun olevan. En käyttänyt tähän paljon aikaa vaan äkkiä vaan sutasin kasaan ajatukseni. Nyt voi sitten bambusta lähteä kokeilemaan tätä. Pitänee laittaa reunus puuvillasta, koska muuten tulee ihan lörppö.

Tämä on tosi kivaa :)

Rouva Pyryssä

Olin käsityöillassa Rouva pyryssä pari iltaa sitten. Siellä oli paljon sakkia ja aivan ihana tunnelma. Paikka oli mitä mahtavan valoisa ja siellä oli suorastaan väriloisto kaikkine ihanine lankoineen ja tarvikkeineen.

pyry

Siellä oli myös aivan upeaa nauhaa, jota tarttuu varmasti mukaan ens kerralla.

pyry2

Minua pisti silmään heti yksi kerä lankaa.

lankoi

Nyt siitä valmistuu simpukkahuivi. Laitan kuvaa kun on valmis :)

lankaa

Rouva Pyryltä löytyy myös nettikauppa: http://rouvapyry.fi/puoti/

Ihan pihalla

Vietimme lapsen kanssa päivää pihamaalla. Askartelimme lastauslavasta kasvimaan. Poistimme siitä joka toisen laudan ja täytimme mullalla ja viskoimme siemeniä. Tokkopa mikän kasvaa enää tähän aikaan kylvettynä, mutta yritys hyvä :). Taustalle laitoimme vanhan sängyn jousituksen tueksi ehkä kasvaville kasveille. Näin jälkikäteen ajateltuna oisi pitänyt pari laudanpätkää hakata taakse ja eteen ettei multa valu niin kovasti ulos ja näyttäishän se nätimmältä :)

projekti2

Lapsi myös kasvattaa johonkin kilpailuun auringonkukkaa. Nyt hän oli hienosti laittanut halloweenina syödyn tikkarin tikun kukalleen tueksi.

auringonkukkaa

Ananaksia oksalle

Virkkuuta ja virkkuuta. Tässä on nyt kolme vihreää ananasta jotka tulevat oksalle roikkumaan. Vielä pitäisi seitsämän tehdä. Valkoinen on vain kokeilu. Osasin tehdä, joten aloin sitten virkata lisää. Pitää varmaan tärkätä noita sitä tahtia kuin syntyy. Näihin ajattelin käyttää sokerivettä tärkkäämiseen, jotta voin halutessani sitten käyttää niitä johonkin muuhunkin. Jännä jännä. Minulla on ihan hulppea ajatus tähän liittyen. Kerron myöhemmin lisää :)

ananaksia

Loom bands

Olin pitänyt kuminauhakoruja hiukka pöhköinä ja lasten juttuna. Kaverini Noora kuitenkin vei jutun mielessäni ihan eritasolle kun oli tehnyt valtavan mahtavia helmin koristeltuja koruja. Sain häneltä tämän linkin: https://www.youtube.com/watch?v=RhLwJrI-lCo

No eihän tyttärelläni tuommoisia lautoja ole, niin piti tehdä erilaisella. Hyvin onnistui tuommoisella laudallakin. Pitäsin ihan mielelläni tämmöistä ranteessani :)

looms

Pöllö

Näin kuvan jossa oli tehty pöllö vessapaperirullasta ja härpäkkeistä. En enää löytänyt linkkiä tähän, koska suljin sen jatkuvien mainosten vuoksi. Minulla on roikkunut rumia ruskeita muffinssivuokia häistä lähtien laatikossa. Nyt pääsin hyödyntämään ne. Alkuperäisessä ohjeessa ei pöllöllä ollut tupsuja korvissa ja tyttäreni keksi että semmoiset voisi laittaa. Tässä eka kokeilu. Pitänee vielä muokata hieman ja tehdä vaikka rairuohoon sitte tuommosia :)

vuokapollo