Perhonen

Keskiviikkona alkaa Pioneerien kierrätysaskartelukerho Lausteen monitoimitalolla (Turku) minun vetämänä. Tervetuloa kaikki mukaan klo 18-19.

Koitan nyt tehdä valmiiksi askarteluja, joita voin näyttää lapsille ensinmäisellä suunnittelukerralla.

Löysin mahtavan bogin ja sieltä tämän: http://tuulenpesanpoikasia.blogspot.fi/2013/04/carelia-coffins-pongattu.html?showComment=1380304743400#c3229636263975323979

Innostuneena tein sitten rautaangasta, naapurin pihalta pöllitystä (ne muutti pois ja jätti sellaisen pihalle) ”kristalli”kruunusta ja tietenkin tölkinnipsukoista perhosen. Magneettina toimii joku palanen magneeettia, joka löytyi lattialta. Ajattelin, että näitä on helppo sitten tehdä askartelukerhossakin.

perhonen

Kiipeily/raapimispuu

Kissahaaveemme alkaa näyttämään siltä, että toteutuu. Otin yhdeltä seinältä hyllyt pois, koska ne ei kestäisi kissan painoa. Siihen seinälle pitäisi lasten ja ystävien kanssa tehdä paljon taidetta, jotta reiät seinässä peittyisi. Tyhjensin toisen seinän hyllyt ja nyt alan päällystämään niitä vanhalla makkarimme matolla. Leikkelin matosta sopivia palasia tylsillä kangassaksilla. Ehkä järkevä ihminen olisi käyttänyt mattoveitseä. Hyllyjä tulee neljä. Kolme menee portaittain pitkin seinää ja neljäs tulee alimman hyllyn päälle pystyyn ja se on päälystetty kauttaaltaan matolla. Niitit oli liian lyhyitä ja on ostettava pidempiä. Kohta on niittaamista vaille valmista. Pitää miehen  vielä porailla sitten reikiä seinään tuolle pystypäin tulevalle hyllylle. Jee!

kiipeilypuu

Korvakoruja

Näin aivan ihanat korvikset eräällä ihmisellä ja siitä innostuneena väsäsinkin tänä aamuna korviksia omasta lokerikostani ja miehen työkalupakista löytyneistä jutuista. Pyöränkumia tietenkin pistin mukaan. Silikoniliukkari on mitä parahin kiillotukseen. Pitänee käydä ostamassa vielä koukkuja ja katsoa miltä ne näyttää jonkun korvissa. Itselläni on 12mm venytykset. Ei voi omaan korvaan kokeilla miten ne istuu.

kierratyskorviksia

Parane pian

Eräs ihminen sairastui ja tein hänelle tosi yksinkertaisen kortin. Idea on varastettu jostain aikoja sitten näkemästäni kuvasta.

laastarit

Tytttäreni innostui tekemään myös kortin ja ajattelin hänen tekevän kans tuommoisen. Lapsi omaa kuitenkin enemmän mielikuvitusta kuin minä ja tekikin haavateipistä laastareille siivet ja nokat.

Kello

Taas tapahtui suuri epäonnistuminen sen vuoksi, että en malta rauhassa tehdä vaan pitää touhottaa menemään kuin hullu.

Pelastin vanhan herätyskellon roskiksesta ja liimasin siihen cd-levyn. Olen nähnyt kuvan jossa kellossa on käytetty näppäimistön näppäimiä numeroina. No sitten kaivoin pikaliimaa kaapista ja aloin hommiin. Näppäimet sormiin liimattuna koitin saada kelloa kasaan. Joka paikka oli ihan liimassa ja sormet liimautuivat yhteen. Ei tullut yhtään mitään. Ihan kamalaa.

Jospa ens kerralla kun löydän kellon, niin otan maltilla ja saaan aikaiseksi sen mitä yritin.

 

cdkello

Pöllömäinen matto

Törmäsin tälläiseen: http://www.ravelry.com/patterns/library/aspen-owl-rug

Siitä innostuneena ole sitten silponut kaikki vanhat t-paidat ja kankaita ja saanut kuteita ja jopa ostanut itse. Minulle sanottiin, että vyyhti pitää nätisti keria ensin. Minäpä  en tietenkään sitä uskonut ja on ollut ihan valtava työ koittaa selvitellä suttukasoja.

No ensinmäinen matto tuli tänään valmiiksi.  Se pääsee vessamme lattialle :)

pollomatto