Kissalle hiiri sukkahousuista

Kirjoitin ekan askarteluohjeeni Rex-kissa ystävät ry:n lehteen. Tässä se tulee :)

 

Hiiri sukkahousuista

Kestosuosikki lelumme pompulat hävisivät aina ja meidän perheeseen tuli myös kissa jolla on tapana syödä asioita. Pistimme jäljellä olevat pompulat kaappiin piiloon. Päätin aloittaa tuotekehittelyn ja valmistaa lelun jostain kivasta kestävästä kierrätysmateriaalista. Mikä onkaan semmoinen jäte, jota syntyy pitkin vuotta, on helposti saatavissa ystäviltäkin ja joka on hyvin kestävää. Koin älynväläyksen. Sukkahousut! Nyt minulla on ilo esitellä teille sukkahousuista tehty hiirulainen.

 

1. Leikkaa rikkinäisten sukkahousujen lahkeista noin 22cm pitkä pala. Varo kissan viiksiä.

016

 

2. Leikkaa sivu auki. Nosta kissa alas pöydältä. Kuva havainnollistaa miltä palasen tulisi nyt näyttää.

026

 

3. Turhaannu, koska kissa on taas askartelun tiellä. Tee solmu yhteen jämäpalaan ja koita harhauttaa kissa sillä lattialle.

021

 

 

4. Leikkaa hiirelle häntä. Voit tehdä niin pitkän kuin haluat. Tämän hiiren häntä tulee olemaan 6cm pitkä.

028

 

5. Leikkaa tarvittaessa palanen hiukan kapeammaksi. Palasen tulisi olla noin 15cm leveä. Nosta myös halutessasi kissa alas pöydältä. Viistoa kumpaakin päätä. Näin saat palasen näyttämään litistyneeltä hiireltä.

042

 

 

6. Solmi tavallisia solmuja hännästä lähtien ja etene kohti hiiren nenää. Älä vedä solmuja liian kireälle. Kun teet löysempiä solmuja on hiiri pehmeämpi, paksumpi ja herkullisempi.

053

 

7. Nyt hiiri on valmis.

055

 

8. Heitä hiiri kissallesi. Huomaat kuinka kissa rakastuu uuteen ihanaan leluunsa ja vauhdin määrä on hurja.

092

Kissalle peti solmimalla

Nörttimartat kertoi oivan tavan tehdä tyyny solmimalla: http://www.fabartdiy.com/how-to-diy-no-sew-floor-pillow/

Oli ihan pakko ruveta hommiin. Menin heti kaivelemaan sekaisen askarteluhuoneeni laatikoita ja löysin kaksi palaa trikoota, hiukan vanua ja vanhan pyyhkeen.

Leikkelin ja solmin tyttären kanssa. Kissa teki hommasta vaikeaa menemällä kankaiden väliin muka tietäen, että tästä tulee hänelle peti nyt.

peti2

Valmista tuli hetkessä. Olisi ehkä voinut vielä siistiä rimpsuja, mutta Eppu halusi kovasti loikoa uudella tyynyllään. Laitoin tyynyn Epulle rakkaaseen pahvilaatikkoon (josta piti tehdä kolo käyttäen t-paitaa). Siistin rimpsut kuhan kissa antaa :)

peti

 

Kissalle lelu sukkahousuista

En ole kerennyt taaskaan tehdä mitään. Koulua, kipeilyä ja muuttolaatikoiden purkua. Tänään leikkelin sukkahousuja palasiksi, koska aion isontaa aiemmin virkkaamaani pikkuista mattoa.Sukkahousujen päistä ja legareiden alaosista saa oivia leluja kissille. Eppu noutaa ja noutaa ja pakottaa orjansa koko ajan heittelemään niitä :)

kissallesukkahousuista

Kissalle kolo ja kasetteja

Rakas ystäväni laittoi minulle kuvan facebookin kissat-ryhmästä. Siinä oli virkattu söpö kolo kissalle. Pakkohan se oli koittaa mitä syntyy. Tein kaksinkertaisella kuteella, koska yhdellä tuli ihan lörppö. Vielä on paljon tekemistä tuossa ja olen tietenkin vienyt kuteet jo uudelle kämpälle. Oli yhdessä laatikossa tuommoista sairaan rumaa josta nyt reunat kuitenkin teen. Jos tuo tulee lattialle, niin yläpuoleltahan sitä tulee kuitenkin katseltua. Eppu oli tosi kiinnostunut työstäni.

kissankolo3

Kävimme tyttären kanssa Ekotorilla ja sieltä tarttui mukaan ainekset seuraavaan projektiin.

kasetit

Villapaita numero neljä

Sain eräältä ystävältäni 30v syndeilläni lankoja. Siellä oli oranssia Huopasta. Siitä sitten aloin väsätä uutta villapaitaa ajatellen, että nyt varmasti onnistun. Aika hyvä tuli, jos ei ota huomioon, että on paljon virheitä ja pudonneita silmukoita. Ainakin on hyvin lämmin. Vois hiukka huovuttaa sitä pesemällä vielä.  Nyt tuli pidempi kaulus, isommat reijät jaloille ja käytin pienempää silmukkamäärää, koska lanka oli paksumpaa. Hieman olisi saanut vielä olla pidempi.

 

villapaita6

Villapaita numero kolme

Neuloinpa sitten viisaamapana kolmannen villappaidan Epulle. Ihan hyvä suoritus ihmiseltä joka vihaa neulomista. Neljäs puikoilla. Jos tämä onnistuisi.

villapaita5

En ole vielä päätellyt tuota ja siksi repsottaa lankoja.

villapaita4

Minulla on pihamaalla rengas. Otin sen ojasta mukaani ABC:n ojasta. Aion maalata sen punaiseksi ja panna kesällä kauniita kukkasia siihen :)

Villapaita numero kaksi

Tein uuden villapaidan Epulle ja onnistui paljon paremmin, kun käytin pyöröpuikkoja. Ei koko ajan tippunut silmukat. Jee!

villapaita3

Jalanreiät olisi saaneet olla isommat ja hätiköin valmiiksi saamisessa niin, että alaresorista tuli liian lyhyt. Lämmittää tuo silti :)