Hamajutskii

Tänään hamahelmeilin aika paljon. Vielä voisi hieman kokeilla tehdä putkea. Pitää kaivaa varastosta muutama vihreä kukkaruukku.

hamakukka3

Hieman liian suuri maljakko :)

 

hamakukka4

Kukkanen :)

 

hamasieni

Pimeässä hohtava :)

Kukka

Tapoin kakki kukkamme janoon ja siksi päätin sitten tehdä hamahelmistä kukkasia kotiimme. Aion laittaa nuo kukkaruukkuihin pystyyn ja nauttia siitä, että ei tarvi enää miettiä muistinko kastella kukat. Tässä kuvaa väsäyksesä :)

hamakukka

Huivihenkari

Rakastan myös sähköteippiä, siksi halusinkin tehdä jotain johon voin sitä tuhlata. Näin netissä kuvan huivihenkarista. En tajunnut sen paremmin katsoa, miten se oli tehty, mutta kun löysin vanhan renkulavyön, oli minun pakko tehdä jotain samankaltaista. Irrottelin vyön renkulat toisistaan ja teippasin hirveällä määrällä teippiä ne kiinni henkariin. Yhdessä renkulassa oli kiinni klipsu ja jätin sen siihen ja laitoin keskelle rengasasetelmaa. Ihan hyvin tuo toimii ainakin. Pelkäsin, että renkaat on liian pieniä, mutta ne olivatkin juuri hyvän kokoisia huiveilleni.  Pitää tehdä toinenkin valkoisena ja kolmas mustana. Haa, minulla on jossain punaisiakin renkuloita. :) Löysin siis verhorenkuloita askartelulaatikosta ison määrän. Minä olen niitä ostellut kirppareilta, kun piti tehdä jotain. Tässä hieman epäonnistunut kuva ekasta kyhäelmästä. :)

henkari

Lisäys klo 14:
Rakastan punaista ja mustaa ja haluaisin niillä väreillä täyttää kotimme. Tein ihme kyhäelmän nopeasti. Yhyy, punainen teippi loppui kesken.

henkari2

 

Rusettipinni

Tein joskus vuosia sitten rusettipinnejä pyöränkumista. Tänään tuli semmoinen olo, että haluan tehdä hukkuneiden pinnien tilalle uusia. Tässä vanha kuva pinnistä ja hilseisestä päästäni :)

kumirusetti2

No, ryhdyin siis hommiin ja parissa minuutissa sain rusetin aikaseksi.

rusettipinni

Jotenkin koin keskiosan olevan liian paksu ja ajattelin hiukan korjata asiaa.

rusettipinni4

No jostain ihme syystä halusin vieläkin korjata rusettia…

kumirusetti3

… ja siitähän tuli ihan mahottoman ruma. Heitin kaiken silpun roskiin ja tulin mököttämään koneelle. Jospa illalla kokeilisin taas uusiksi. Ainakin itse rusettiosan tulee olla ohuempi ja koko syteemin pienempi. Ei tule mitään. Pitäisi varmaan keskittyä siihen mitä tekee, eikä aina vain hutasta kaikkea :/

Lisäys:

Kokeilin vielä tehdä pantaankin rusettia. Panta on tyttären vanhasta prinsessakruunusta ja sen päälle on pujotettu ohut pyöränkumi. Unohdin kiillottaa sen, kun keskityin niin tuohon rusettiin. En nyt tiedä onko tuokaan hyvä. Huomasin, että kumissa oli joku ihme läiskä keskellä komeutta. Nooh, jospa rauhottusin nyt ja keskittysin muihin ajatuksiin. :)

rusettipanta

Pöllö

Pakko päivittää uudestaan tälle päivää. Lapset on olleet kipeinä, joten oli keksittävä jotain tekemistä pikkupotilalle. Netissä olen nähnyt kuvan jossa käytettiin pullonkorkkeja pöllön silminä. Kun siivosimme tyttären kanssa askartelulaatikkoani ja siellä tuli vastaan pöllölle hyvä kroppa. Niinpä päätimme tehdä pöllön. Tölkinnipsukat toimittavat korvan virkaa ja silmän napit on revitty vanhasta rikkinäisestä paidasta. Nokka leikattiin sikahuonoilla pihdeillä säilyketölkinvetimestä. Ripustusreikä syntyi naulalla ja vasaralla.

elmajapollo pollo

Korttikukkaro

Luin ohjetta tölkinnupsukoista virkkaukseen. Oli pakko päästä heti kokeilemaan. Olen tarvinnut pitkään kukkaroa, johon voisin sujauttaa kaikki ihmeelliset etukortit. Olen tähän asti kantanut mukanani vanhaa lompakkoani, koska uuteeni ei mahdu kaikki kortit. Päätin siis kokeilla osaisinko tehdä tölkinnipsukoista kukkaron. Sain sen muutamassa tunnissa tehtyä ja siitä tuli ihan tarkoitukseen sopiva. Pitää kuitenkin virkata punaisesta ohuemmasta langasta siihen vielä vuori. Mies huomautti, että kortit saattaa muuten mennä särki.

tolkkikukkaro