Patalappu

Kudoin pellavasta, leikkelin sisään vanhan paidan ja virkkasin tutkaimista reunuksen140922patalappuVirkkasin kaksinkertaisella langalla. Lenkitin ne jännästi silleen yhteen että yhteen kohtaan jäi vai kaksisi lankaa jotka sitten virkkasin piiloon.

140926patalappu

 

Villatyön loimi

Koulussa on nyt tekeillä villatyön kokeiluja. Teemme 6kpl tilkkuja jotka käsittelemme sitten erillaisilla tavoilla. Hapsujakin tulee muutamaan.

Tänään saapui langat ja innokkaana loin loimen :)

140926loimi2

140926loimi

Hamahelmiä johtoon

Olen ehkä muulloinkin päivitellyt tästä aiheesta, mutta nyt aihe on taas ajankohtainen. Eppu-kissa on alkanut jyrsimään johtoja. Sähkötupakan laturia suojellakseni päällystin sen hamahelmillä. Hamahelmeen viilto saksilla, levitetään ja laitetaan johdon päälle :)

laturinjohto

Sipulitossu

Olen niin tyyty sipulilla värjättyyn lankaan, että tein siitä tossun. Toinen on koukulla. Punainen lanka on uudelta ystävältäni saatua.

Koitin ensin tehdä neulomalla ja sen jälkeen kokeilin virkata palasia neulomani epäonnistuneen version pohjalta. Törmäsin kuitenkin tämmöseen: http://www.pinterest.com/pin/349310514821847551/

Tossua syntyi kuin itsestään tuon löytämisen jälkeen. Olen kirjottanut ylös ohjeen, jonka jaan kanssanne sen jälkeen kun olen saanut molemmat valmiiksi.

Pitää huovuttaa sitten kun ovat valmiit. Tein tarkoituksella hiukan liian isot. Remmiin pitää kaivaa nappi kätköistäni. Olen säästänyt kaikki rikkinäisten vaatteiden napit :)

 

sipulitossu

 

 

Värjäilyä

Olen ollut kasvivärjäyskurssilla. On upeaa kuinka luonnon omista aineksista saa ihania värejä. Tykkään kovasti tuosta sipulilla värjätystä joka on kuvassa oleva keltainen lanka.

140908varjays

Tässä  on mustamnarja-aronian liemessä lilluvia lankoja. Tuli hauskan violehtavaa lankaa. Laitan kuvan myöhemmin.

140916varjaysta

Olin migreenin kourissa kun kurssilla värjättiin sienillä. Sain kahteen kertaan käytetyn liemen kotiini. Ohjeeksi sain, että lämmittää veden 90 asteeseen ja antaa olla tunnin. Meidän lämpömittarimme olikin uunissa kiinteänä joten en uskaltanut alkaa näppituntumalta lämmittelemään. Laitoin kiertoilmauunin 90 asteeseen ja annoin lankojen lillua kaksi tuntia. Lisäksi annoin sen olla vielä uunissa yön yli ilman lämpöä. Tein siis ihan väärin, mutta lopputulos oli huippu :)

Tässä verihelttaseitikillä värjättyä lankaa illalla, jolloin vielä lillui liemessä..

140918veriheltta

Tässä lopputulos. Minusta ainakin ihan älyttömän upeaa väriä :)

140919seitikki

Kissalle peti solmimalla

Nörttimartat kertoi oivan tavan tehdä tyyny solmimalla: http://www.fabartdiy.com/how-to-diy-no-sew-floor-pillow/

Oli ihan pakko ruveta hommiin. Menin heti kaivelemaan sekaisen askarteluhuoneeni laatikoita ja löysin kaksi palaa trikoota, hiukan vanua ja vanhan pyyhkeen.

Leikkelin ja solmin tyttären kanssa. Kissa teki hommasta vaikeaa menemällä kankaiden väliin muka tietäen, että tästä tulee hänelle peti nyt.

peti2

Valmista tuli hetkessä. Olisi ehkä voinut vielä siistiä rimpsuja, mutta Eppu halusi kovasti loikoa uudella tyynyllään. Laitoin tyynyn Epulle rakkaaseen pahvilaatikkoon (josta piti tehdä kolo käyttäen t-paitaa). Siistin rimpsut kuhan kissa antaa :)

peti

 

Tapettia kansioon

Yksi kiva tyyppi koulusta lahjoitti minulle ikivanhaa tapettia palasen. Päällystin sillä ruman sinisen koulusta saamani kansion. Hiukka meni kuprulle, mutta ei se haittaa.

kansio

Sisäpuolíkin meni hiukka hassusti. Liimailin vain palasia kohtiin johon etupuolelta tulevat reunat eivät yltäneeet. Mattoveitsellä hiukka puukottelin reikiä niiihin kohtiin missä oli reikä kansiossa.

kansio2