Tontut purkissa

Olen kuullut juttua, että suurinta muotia on survoa asioita purkkiin ja tehdä näin joulukoristeita. Survoin suolaa, pari  mansettia ja pari tonttua purkkiin. Loput tonttuset oli kohdanneet karmivan lopun. Mitähän keksin noista tonttujen palasista. Pitänee varmaan liimailla niistä joku monsteritonttu.

tonttupurkki

 

Virkattu valopallo

Vilkasta virkkausta -ryhmässä on nyt urakalla tehty valopalloja. No pitihän minunkin kokeilla.

Lanka teki loppuaan ja ajattelin, että kyllähän siitä pyöreä tulee, vaikka teen vähemmän kerroksia. Kiekkohan siitä melkein tuli.

Tässä pallo kastettuna liimaseokseen jossa piti olla yksi osa vettä ja yksi liimaa. Liimaa hiukka lurahti ja en viitsinyt laittaa lisää vettä. Pyörtteli hileessä palleron.

joulupallo

Tässä kuva valmiista ”pallosta”.

joulupallo2

Ja tässä kuva pimeässä.

joulupallo3

Ajattelin kokeilla tehdä oikeasti pallon muotoisen pallon.

Löysin tämmöisen ohjeen:

http://neanomat.blogspot.fi/2015/11/lisaa-valoa.html

Himmeli kirjasta

”Himmeliä pidettiin hyvän sadon takaavana onnenkaluna. Lisäksi ennen uskottiin koon voimaan: sato oli sitä parempi mitä suurempi himmeli oli”

Nyt on tulossa pieni kirjasato :)

himmeli2

Ohje täältä: http://pastellimaja.blogspot.fi/2013/11/diy-timanttihimmeli.html

Isommassa osassa on tuplattu putken pituus :)

En nyt ole varma onko tuo valmis vai ei. Jokseenkin olen jo tyyty tuohon ja en saanut mahdutettua tuon kokoisia enempää tuohon. Jos tekis semmoisia joissa on puolitettu putkien koko, mutta kun kokeilin niin niistä tuli jotenkin kömpelön näköisiä.

Lapsi 9v teki kans pienen himmelin samalla tekniikalla. Laitan kuvaa myöhemmin :)

Lumiukkoja joulukorteissa

Harmittaa, että en kaikille haluamilleni tahoille voinut lähettää korttia. Kerkesin tehdä niin pienen määrän kortteja, että en laittanut kuin muutamia menemään. Toivotan siis hyvää joulua myös teille keitä en kortilla muistanut <3

lumiukkojoulukortit

 

Paperitähtiä

Teimme koulussa viimeisenä päivänä paperitähtiä tapetista. Näin hienoja luomuksia ne loihtivat:

paperitahdet3

Minulla ei sorminäppäryys riittänyt noihin, joten tein erilaisia. Ohje on tullut vastaan joskus Pintrestissä ja on todella helppo.

paperitahdet2

Ihania tapetteja oli:

paperitahdet

Tässä kolme tähtöstä jotka pääsivät koristamaan vessaamme.

tapettitahdet

Joulukortteille pyykkinaru

Olen pitkään pähkäillyt miten laittasin tänä vuonna joulukortit esille. Meillä on ollut joka vuosi teipillä ne kiinni keittiön kaapin ovessa ja tuntui, että se ei ole niille arvoisensa paikka. Ajatuksena oli laittaa juuttinarua kulkemaan valmiiden seinässä olevien naulojen kautta ja siihen ripustaa pyykkipojilla kortit. Sohvalla kuitenkin lojui jouluvalot ja (jouluvalojen)lamppu syttyi päässäni.

joulukortit