Pisarakranssi

Kierrätysideoita facebookryhmässä tulee vastaan uskomattomia luomuksia. Koitin kovasti matkia yhtä, jossa oltiin roskapusseista tehty mahtava kranssi. Leikkasin rikkinäisestä jätesäkistä suikaleita ja solmin pesulahenkariin niitä. Keskelle laitoin pisaran pyöränkumisuikaleista.

 

pisarakranssi

Epäonnistunut kumipanta

Näin pitsisen virkatun pannan netissä. Siitä sainkin ihan hullun kohtauksen ja aloin pistellä reikiä pyöränkumiin. Ehkä olisi kannattanut käyttää mittaa. Ehkä olisi kannattanut käyttää mattoveitseä lapsen askartelusaksien sijaan. Ehkä olisi kannattanut ensin hiukka suunnitella. Ehkä olisi pitänyt käyttää taitteellista kumia, eikä pyöreää joka ei asetu kaulalle :D. No joo. Huomenna kokeilen uusiksi ja teen hienon :)

kumipanta

Korvakoruja

Näin aivan ihanat korvikset eräällä ihmisellä ja siitä innostuneena väsäsinkin tänä aamuna korviksia omasta lokerikostani ja miehen työkalupakista löytyneistä jutuista. Pyöränkumia tietenkin pistin mukaan. Silikoniliukkari on mitä parahin kiillotukseen. Pitänee käydä ostamassa vielä koukkuja ja katsoa miltä ne näyttää jonkun korvissa. Itselläni on 12mm venytykset. Ei voi omaan korvaan kokeilla miten ne istuu.

kierratyskorviksia

Rusettipinni

Tein joskus vuosia sitten rusettipinnejä pyöränkumista. Tänään tuli semmoinen olo, että haluan tehdä hukkuneiden pinnien tilalle uusia. Tässä vanha kuva pinnistä ja hilseisestä päästäni :)

kumirusetti2

No, ryhdyin siis hommiin ja parissa minuutissa sain rusetin aikaseksi.

rusettipinni

Jotenkin koin keskiosan olevan liian paksu ja ajattelin hiukan korjata asiaa.

rusettipinni4

No jostain ihme syystä halusin vieläkin korjata rusettia…

kumirusetti3

… ja siitähän tuli ihan mahottoman ruma. Heitin kaiken silpun roskiin ja tulin mököttämään koneelle. Jospa illalla kokeilisin taas uusiksi. Ainakin itse rusettiosan tulee olla ohuempi ja koko syteemin pienempi. Ei tule mitään. Pitäisi varmaan keskittyä siihen mitä tekee, eikä aina vain hutasta kaikkea :/

Lisäys:

Kokeilin vielä tehdä pantaankin rusettia. Panta on tyttären vanhasta prinsessakruunusta ja sen päälle on pujotettu ohut pyöränkumi. Unohdin kiillottaa sen, kun keskityin niin tuohon rusettiin. En nyt tiedä onko tuokaan hyvä. Huomasin, että kumissa oli joku ihme läiskä keskellä komeutta. Nooh, jospa rauhottusin nyt ja keskittysin muihin ajatuksiin. :)

rusettipanta

Hiuspanta

Löysin rikkinäisen hirvensarvipannan askartelulaatikosta. Irrottelin sarvista kulkuset talteen ja otin pantaosan irti. Sitten sain himon tehdä jotain pyöränkumista. Kaivoin kumia esiin ja aloin leikellä ja liimata. Siitä syntyi nätti kukkapanta. Kiillotan nuo pyöränkumijutut silikoniliukkarilla. Tuo tarvisi ehkä hieman lisää liukkaria pintaansa. Tästä näkee nyt sitten myös, että minkä näköinen tyyppi tätä blogia oikein kirjoitteleekaan :)

panta

Toisen roska on toisen aarre

Päätin aloittaa pitämään käsityöblogia, koska moni ystäväni on sitä minulta pyytänyt. Innokkaana aioin aloittaa 1.1.2013, mutta blogin toimimaan säätäminen vei sittenkin tämmöiseltä tumpelolta hetkensä. Kiitos kuitenkin Pilvarille, joka oli suurena apuna ja tukena blogin toimimaan pistämisessä :)

Moi. Olen Mari. 29v nainen Turusta. Rakkauteni on kierrätysmateriaalit ja olenkin kova hamstraamaan kaikkea roskaa kotiini. Kuitenkin tästä kaikesta roskasta syntyy välillä upeita luomuksia. Kaikki penkinaluset ja kaapit pursuilee tavaraa, jonka moni muu olisi heittänyt jo pois. Olen aina pelastamassa omasta ja kavereiden roskiksista kaiken ja koluan myös keväisin roskalavoja etsien jotain kivaa, minkä voisin säilöä jo ylitäyteen varastooni.

Seuraavaksi kerron kahdesta lempiprojektistani:

Sain joskus hullun idean vuonna 2009, jotta teempä pyöränkumeista hameen. Projekti vei aikaa useita kymmeniä tunteja. Leikkasin mattoveitsellä tarkkaan vekillisistä kumeista kiiloja, sekä puolitin kumeja, jotta sain niistä ohuempia suoria kaistaleita. Reikiä painelin kumeihin reikäpihdeilllä. Lopuksi leikkasin pyöränkumeista pitkää nauhaa, jolla sitten kuroin kasaaan koko komeuden.

Toinen lempiprojektini on ollut tölkinnipsukkatissiliivit (2012), jotka sopii tosi hyvin yhteen tuon kyseisen hameen kanssa. Liivit on tehty tölkinnipsukoista ja pyöränkumista. Jotenkin hassusti vain sain kieputettua pyöränkumista leikattua soiroa niin, että sain liivit pysymään tukevasti kasassa. Olin tosi tyytyväinen itseeni (ja olen edelleen) siitä, että sain askarreltua jotain noin mahtavaa pelkistä roskista :)

Toivon, että jaksan pitää tämän blogin hengissä. Se tietenkin riippuu paljon siitä, pysyykö kauneutta luova mieleni virkeänä. Usko kuitenkin virkeydestä on vahva ja toivon, että joku ihminen saa ideoita ja ajatuksia tämän blogin lukemisesta :)