Säilytyspurkkeja

Olen nähnyt hienoja säilytyspurkkeja, joita koristaa maalatut pikkuiset eläimet. Lapsi osti kirpparilta valtavan kasan Hello Kittyjä ja halusi askarrella niistä jotain. Annoin hänelle lasipurkkeja, maalarinteipiä ja spraymaalia. Oli aika hupaisan näköistä kun 7v suihkutteli taiteellisella otteella maalia. Alkaakohan tuo isona maalata hienoja merkkejä junien kylkiin. Lopuksi liimasin kuumaliimalla Hello Kityt purkkien päälle. Lapsi oli tyytyväinen.

(Pitää koittaa saisiko nuo maalarinteipin alle valuneet maalit pois jollain ja pumpulipuikolla.)

sailytyspurkit

Farkkukoru

Tytöt lajitteli tölkinnipsukoitani ja pyysivät vastapalvelukseksi itsetehdyt korut. Olin törmännyt vasta tälläiseen linkkiin : http://www.fashiondivadesign.com/10-diy-things-to-do-with-old-jeans/

Siellä viimeisenä on hieno koru.

No minäpä ryhdyin tuumasta toimeen ja aloin väkertää pojan vainhoista rispaantuneista farkuista korua.

Lopputulos oli minusta tosi upea ja innoissani esittelin korut tytöille paljastaen ne paperin alta innosta hypähdellen.

farkkukoru

Tytöt ei tykännyt koruista yhtään. Ne vaivautuneesti kertoivat, että nämä korut eivät ole heidän mieleensä. Ei se mitään. Toinen ainakin menee minulle käyttöön :)

Kuvataulu

Elämästäni on tullut hieman rytmitöntä ja arjen asioista vaikeita. Lisäksi lapseni tarvitsevat ennalta arvattavan päivärytmin. Rupesin sitten tekemään kuvataulua avuksemme.

http://papunet.net/kuvatyokalu/

 

Taululevynä käytin hyllylevyä. Tussi on hukassa ja vedin lyijykynällä apuviivat. Vahvistan viivat heti kun tussi löytyy tai käymme kaupassa ostamassa uuden. En omista laminointikonetta, joten käytin ihan kontaktimuovia.

paivarytmi

 

 

Pupui

Joskus 8 vuotta sitten lapseni sai anopilta ihanan punaisen neulotun pitkäsäärisen pupun. Siitä innostuneena tein Ulla-lehden mukaan useita pupuja.

http://www.ullaneule.net/0105/legs.html

 

 

Tässä kuva vuosien takaa.

pupui

Nyt sitten goolettelin taas ohjeen ja rupesin hommiin. En ole kutonut piiiiitkään aikaan ja oli vaikeaa muistaa edes, miten lisäyksiä ja päättämistä tehdään.  Löysin vain kolme puikkoa joiden kanssa yritin epätoivoisesti neuloa pupua kasaan. Reikiä tuli ja silmukat karkasi. Oli ihan hirveää, mutta jatkoin silti yrittämistä. Sain pupun kasaan ja ajattelin, että huovuttaminen antaa sitten virheeni anteeksi. Jostain kumman syystä pupusta tuli puolet pienempi kuin aiemmin tekemäni. En ymmärrä miksi päästä tuli niin pieni, vaikka muka seurasin ohjetta tarkkaan. Korvat tein hieman kapeammiksi ja jalkoihin laitoin enemmän kerroksia. Taidan pitää usean vuoden taukoa taas neulomisessa. Keskityn sitten enemmän virkkaukseen. Voihan se olla, että saan jonkun hullun inspiksen ja alan taas neuloa maanisesti jotain. Tässä vielä kuva pupusesta.

 

 

pupuliini

Sormus

Tyttö rakastaa ottaa sormuksia semmoisista euron kolikoilla toimivista koneista. Aina sormus ei ole mieleen. Nyt lapsi sai aika tylsän sormuksen jossa on keskellä sydän.

Sain naapurilta pussukan jossa oli kaikkea kivaa pientä sälää. Löysin sieltä kivan timangin ja muistin hetki sitten sen olemassaolon.

sormuksenosat

Sitten näppärästi ihan tavan pihdeillä väänsin ja painoin sen sormukseen kiinni. Nyt on prinsessalleni kunnon sormus joka varmasti kelpaa :)

sormusvalmis

Korvakoru

Sain ystvältäni korvarenkaat muokkausta varten. Rakastan tölkinnipsukoita ja toki sitten laitoin semmoiset niihin. Minulla hajosi myös pompula jossa oli ”timantteja” ja helmiä. Tokihan korviksiin nyt timantit pitää saada. Pitää vielä keksiä miten saan nuo silleen suoraan, että näyttää minun 12mm korvissa hyvälle. Ei vinolle. Luulen, että ystäväni ei niitä huoli :D

rinkulakorvakoru

Puukoru

Pitää kyllä nyt päivittää, vaikka menikin ihan pieleen. En oikein osaa tuota pientä väkerrystä. Pitäisi nyt alkuun vaikka ostaa jotkut hyvät korupihdit, eikä tehdä vain sormin ja parilla epämääräisellä pihdillä. Nooh, kokeilen samaa juttua uusiksi myöhemmin. Jospa se sitten onnistuisi paremmin.

Tässä on käytetty kuoharipullon metalliosaa, ohutta rautalankaa, sekä jostain vanhasta rikkoontuneesta korusta tulleita helmiä.

puukoru