Valmistelua

On pitänyt hieman hiljaisuutta, koska leireilin viikon ja viikonlopun olen toipunut :) Nyt kuitenkin aloitin hieman näpertelyä taas.

Vuoden päästä minulla ja miehelläni on kymmenes hääpäivä. Olen päättänyt pitää kunnon hääjuhlat (jotka jäi aikaisemmin hieman pitämättä). Teemana on kierrätys. Olen aloittanut jo valmistelut ja tehnyt kukkasia ja semmoista. Hääpuku tulee olemaan tölkinnipsukoista ja olenkin alkanut vasaroida niitä hienoksi. Sain eräältä ihanalta ihmiseltä paljon nipsukoita ja nyt riittää hetkeksi paukuteltavaa.  Lanka pitäisi päättää ja käydä ostamassa, jotta pääsee virkkailemaan :)

nipsukoita

”Kristalli”korvikset

Tänään askarreltiin ystävän tyttären kanssa korvikset. Materialiina toimi minun tyttären vanhasta kruunusta tuleet ”kristallit”, vanahsta kaverin vyötäröketjusta tullut renksu ja ihan kaupasta ostetut korviskoukut. Minun korviini sopivat isoimmat koukut, mitä Prismasta löytyi. Tässä kuvat korviksista:

kristallikorvis kristallikorvis2

Pussukka

Taas rävelsin pieleen. Olen päättänyt, että laitan pieleen menneistäkin jutuista aina jotain. Opin uutta ja jää muituttamaan siitä, mitä yritin. Voin sitten joskus yrittää paremmin.

Kokeilin tehdä pussukkaa. Tuli kupruileva ja reikäinen. Tässä kuva yrityksestä.

pussukka

Ystävänpäiväkortteja

Me pidimme pienen askartelukerhon ja tulokset ovat tässä (kaikki kortit ei ole minun tekemiä siis ja kaikki ei mahtuneet kuvaan):

ystavanpaivakortteja

Taustana toimii liitutaulumaalilla maalamani levy, johon tein mustat reunat. Tuo tulee lastenhuoneeseen ja kirjoitan siihen lapsen koulutaksiaikataulut, jotka tuntuu koko ajan muuttuvan :)

Rappalapanen

Ostin kirpputorilta kivan hameen. En tajunnut sen olevan villaa, joten pesin pesukoneessa. Siitähän tuli sitten aivan mini. Leikkasin käteni avulla lapasen mallin, laitoin hieman rapan varrelle putkea päähän ja ompelin käsin kasaan. Rapan tungin siihen niin ennen ompelua, että kun lapasen käänsi, niin rappa oli oikein paikallaan. Peukaloa pitää vielä hieman pienentää,  mutta kävin hieman lumipyryssä ilman sukkahousuja sitä testailemassa ja hyvin toimi tarkoitukseen peukalo liian isonakin :)

rappalapanen

Vaihdoin lehtiin purkin ja pari muuta tavaaraa. Sain oikein nimikoidun purkin osalle tölkinnipsukoistani. Tässä epätarkka kuva purkista.

tolkinnipsukkapurkki

Hamarusetti

Tänään olen koittanut montaa juttua. Ensin koitin tehdä pyöränkumista naamiota ja se epäonnistui täysin. Sitten koitin sitoa silkkinauhasta ja pyöränkumisoirosta käsikorua, mutta ei onnistunut sekään.

Törmäsin joskus tälläiseen: http://www.thinkgeek.com/product/e73d/

Tekeleestä oli hankala saada kuvaa käytössä, koska en oikein ylettänyt kuvaamaan pääni taakse. Lenkki on leikattu rikkinäisten sukkahousujen lahkeesta :)

Tämmöisen kuitenkin tein:

hamarusetti

 

Lamppumaljakko

Idea taas varastettu netistä. Olen pitkään miettinyt miten tuon lampun sisuksen saa tyhjäksi, mutta netissä tuli sitten vastaan ohje, että ihan pihdeillähän se vain revitään auki. Pystyssä tuota pitää vanhasta housuhenkarista otettu vieteri. Laitoin ne pikaliimalla kiinni toisiinsa.

 

lamppumaljakko

Hame

Joskus kirpparilta ostin rullan harsomaista kangasta parilla eurolla. Nyt sitten pyöritin tyynyn ympärille sitä ja leikkasin samanpituisiksi paloiksi. Laitoin sitten silleen solmulla kiinni ne kuminauhaan, että kaksi lirvaketta jäi roikkumaan alas. Aika monta soiroa sai olla, että tyli ympärysmitta täyteen. Vielä pitäisi tasata helma, koska en ihan niin tasasesti saanut niitä solmittua. Hukkasin vain mystisesti kangassakseni. Ehkä ne löytyvät, kun siivoan kaiken tämän viikonlopun aikana syntyneen askartelusotkun. Pitää ostaa parempaa kuminauhaa ja tehdä näitä laumalle tyttöjä :)

tyllihame