Purkki vinyylilevystä

Minulla on olohuoneen pöydällä aina nipsukoita purkissa. Olen käyttänyt murokulhoja ja pakasterasioita. Se ei ole kovin nätin näköistä. Laitoin vinyylilevyn uuniin sataan asteeseen lasin päällä ja painelin sitä hiukka kasaan lasin ympärille kun se oli sulanut muokattavaksi. Aika hassusti meni nuo reunat läjään, mutta on se kauniimpi kuin murokulho :)

nipsukkakippo

Säilyketölkistä amppari puuhun

Näin kierrätysideoita ryhmässä kuvan ampparista, joka oli tehty säilyketölkistä. Löysin kamalan kaivamisen jälkeen sotkuisesta askartelukaapista sähköteippejä. Kieritin niitä säilyketölkin ympärille. Tein sukkahousuista siivet ja liimasin silmät ampparille. Minulla ei ollut kuin yksi iso silmä, joten oli pakko panna toinen pienempi. Reikiä naputtelin tölkkiin naulalla.

 

tolkkiampiainen

Kivan kesäinen :)

 

Pisarakranssi

Kierrätysideoita facebookryhmässä tulee vastaan uskomattomia luomuksia. Koitin kovasti matkia yhtä, jossa oltiin roskapusseista tehty mahtava kranssi. Leikkasin rikkinäisestä jätesäkistä suikaleita ja solmin pesulahenkariin niitä. Keskelle laitoin pisaran pyöränkumisuikaleista.

 

pisarakranssi

Maitotölkistä kori

Sain päivällä seuraavan linkin kaveriltani: http://neulanhaltija.blogspot.fi/2012/09/maitotolkkikoreja-ja-ruusunmarjoja.html

Heti kun pääsin reissultani kotiin oli minun silvottava kaksi maitotölkkiä. Käytin apunani nitojaa ja piilotin niitit pitsiteippinauhalla.

Näin jälkikäteen kun miettii, niin olisi ollut syytä käyttää viivotinta apuna. Tuli ihan omituisia suikaleita ja tosi epätasaista jälkeä.  Lisäksi olisi pitänyt kiristää noita enemmän ja kokeilla tehdä hiukka huolellisemmin ja hitaammin.

maitokori

Kukkamatto

Kokeilin seuraavaa ohjetta: http://www.kangasaitta.fi/kangasaitta/web.nsf/pages/470D24E774007A1FC225794A006A3CE3/$file/Marketta_pitsimatot_05122011.pdf

Ensin tein isomman maton ohjeella, mutta kude alkoi loppua kesken ja tajusin maton olevan ihan liian iso vessaamme. Sitten tein pienemmän maton ohjeella, mutta en tiedä mokasinko jotain, koska se näyttää hiukka oudolle. Tässä kuva siitä, kun tupsautin sen hankeen. Ihanaa kun on tullut lunta :)

kukkamatto

Kova päättely edessä ja pitä silittää se :)